Veelgestelde vragen

Waarom is ArtiestKado opgericht?

In deze tijd zitten de meeste artiesten thuis en kunnen zij geen publiek bereiken. Daarnaast zijn er juist nu veel mensen die extra behoefte hebben aan cultuur, afleiding en aan wat persoonlijk aandacht. Dit platform brengt alles samen.

Waar verdient ArtiestKado geld mee?

ArtiestKado verdient geen geld aan het platform. Iedereen werkt op vrijwillige basis mee. Afhankelijk van de duur en succes van het initiatief zullen wij eventueel later op zoek gaan naar sponsoren of subsidies om onze onkosten te kunnen vergoeden.

Wie zit er achter ArtiestKado?

ArtiestKado is onder gebracht in een ‘Stichting ArtiestKado’ zonder winstoogmerk. De vrijwilligers achter het initiatief zijn werkzaam in allerlei disciplines. ArtiestKado is een initiatief van Love Impact. Bij de dank aan pagina zijn alle partijen die een bijdrage leveren aan dit initiatief genoemd.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Als je ingelogd bent kun je je account en al je gegevens verwijderen. Dit geldt zowel voor de artiest als voor de aanvrager.

Zien de aanvrager en de artiest elkaars e-mail?

Bij een gratis aanvraag loopt het contact alleen via de chatfunctie van ArtiestKado. Bij een betaalde boeking loopt het contact via e-mail tussen aanvrager en artiest: ArtiestKado zit hier dan niet meer tussen.

Hoe worden de donaties van de Artiestenpot verdeeld?

De Artiestenpot wordt verdeeld onder alle artiesten die minimaal 1x belangeloos een optreden hebben verzorgd via ArtiestKado. Na afloop van de actie worden deze artiesten benaderd en gevraagd of ze hierop aanspraak willen maken.

Hoe lang kan ik de video bekijken?

Video-optredens die door de artiest belangeloos zijn gemaakt, zijn voor een maximale duur van 3 weken te bekijken op ArtiestKado. Dat is omdat alle meewerkende partijen kosteloos hun diensten aanbieden, maar die kunnen dat niet voor onbeperkte tijd doen.

Artiesten: Wordt mijn optreden zichtbaar voor iedereen?

Bij een gratis optreden komt de video openbaar in de galerij van ArtiestKado te staan voor maximaal 3 weken. Bij een betaald optreden bepaalt de aanvrager dat. Je kunt als artiest ons altijd verzoeken om de video offline te halen.

Artiesten: Hoe kan je als Artiest iets verdienen?

Een gratis optreden via ArtiestKado biedt een extra mogelijkheid om jezelf te promoten en om je klantenkring te vergroten. Daarmee wordt de kans groter om een betaald boeking te krijgen. Bij een betaalde boeking moet je alles zelf regelen en met je klant afstemmen. ArtiestKado zit hier op geen enkele wijze tussen.

Aanvragers: Hoe stuur ik mijn aangevraagde optreden naar de juiste persoon?

Als de video door de artiest gemaakt en geüpload is, krijg je een afspeellink via ArtiestKado. Deze stuur je vervolgens naar degene die je het optreden cadeau wilt doen. Het versturen van de afspeellink kan via de chat als je ingelogd bent, per email, en je kunt de link ook plaatsen op een social media kanaal.

Aanvragers: Wordt mijn aangevraagde video-optreden ook zichtbaar voor anderen?

Bij een gratis optreden komt de video openbaar in de galerij van ArtiestKado te staan voor maximaal 3 weken. Bij een betaald optreden mag jij als aanvrager dat bepalen.

Aanvragers: Hoeveel aanvragen mag ik doen?

In principe is het de bedoeling dat je niet meer dan één aanvraag doet. Dit om het een beetje eerlijk te verdelen. We hopen dat je hier respectvol mee omgaat.

Aanvragers: Hoe maak ik zoveel mogelijk kans op een gratis optreden?

  • Door een duidelijke en heldere aanvraag te formuleren.
  • Door niet te kritisch te zijn in je voorkeur naar genres. 
  • Door een aanvraag te doen die vooral iemand een hart onder de riem wil steken, of een bedankje geeft aan mensen die het nu extra kunnen gebruiken. 
  • Maar we kunnen geen garanties geven. 

Uiteraard wordt een bijdrage in de Artiestenpot zeer gewaardeerd!